Ingredienser:
Kjøttsaus:
400 g. karbonadedeig
1 stor løk (gul)
3 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 spiseskjeer tomatpure
1 strøken spiseskje sukker
1 teskje salt
1 teskje oregano
1/2 teskje pepper
1/3 teskje kanel
2 stk aubergine
Margaring/olje til steking
Hvit saus:
3 spiseskjeer smør/margarin
3 spiseskjeer hvetemel
4 dl. melk
1/2 teskje salt
1/2 teskje sukker
1 stk. egg
200 g. revet ost
Tzatziki:
3 dl. matyoghurt
2 fedd hvitløk 1 stk. agurk
Salat:
1 stk. agurk
2 sk. tomater
1 stk. rødløk
Oliven
Fetaost
Olivenolje
Eddik
Salt
Pepper
Fremgangsmåte:
Brun karbonadedeig, løk og hvitløk. Tilsett hermetiske tomater, tomatpure og krydder.
La sausen koke på svak varme i 30 min. Kok auberginene i lettsaltet vann og stek
dem deretter i smør/olje. Lag hvit saus ved å smelte margarin og røre inn melet. Spe
med melk til sausen blir passe tykk. Smak til med krydder og rør inn egget og osten.
Legg kjøttsaus og auberginer i en ildfast form. Hell over den hvite sausen. Stek på
225 grader i ca 30 minutter. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det
trekke 5-10 minutter, og press ut vannet. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk
og yoghurt. Skrell agurken, skjær tomatene i båter og løken i skiver. Bland salaten og
legg oliven og fetaost på toppen. Hell over olje og eddik, og smak til med salt og pepper.