Trykkoker fra Silit får maten ferdig på rekordtid

Silit Sicomatic econtrol trykkregulator hjul. smallsqr Silit Sicomatic econtrol avtagbart håndtak og lokk. smallsqr Silit Sicomatic econtrol håndtak enkel rengjøring under springen. smallsqr Silit Sicomatic econtrol Passion Black 6,5 Liter smallsqr

Trykkokere - like innovative før som de er i våre dager.

Fra de første universal kokekar til de mest moderne gryter og panner laget i det unike materialet Silargan®, har Silit merkevaren alltid vært sterkt assosiert med en lidenskap for matlaging. Høy kvalitets prosesseringen og den intuetive følelsen av hva kunden ønsker – høy kvalitets kokekar med innovative funksjoner – imponerer mennesker over hele verden. Trykkokere er i hjertet av Silit sin produktportefølje og har vært produsert av merkevaren under navnet Siko siden 1927.


Hva ligger i betydningen av Siko?

Navnet Siko betyr egentlig Sicomatic og har blitt et generisk begrep for trykkokere brukt på kjøkkene i hjemmet. Ordet Siko er bygget opp av de tyske ordene Sicherheit (sikkerhet), Kocktopf (kokekar) og automatisch (automatisk). Ordet i seg selv summerer opp alt som er så imponerende ved en trykkoker. Dette fordi de er trygge å bruke og kokefunksjonen virker automatisk etter å ha trykket på noen få knapper.


Silit trykkokere og dens evolusjon over tid

I begynnelsen var den viktigste prioriteringen for trykkokere at folk kunne bruke dem til å tilbrede et måltid raskt. Design var derfor mindre viktig enn funksjonalitet, men trykkokeren hadde et stor potensiale for videre utvikling. Over tid ble Silit trykkokere mer fargefulle og dekorative. Dette var mulig pga bruken av spesielle materialer, og spekteret av farger som var tilgjengelig viste seg nesten utømmelig med variasjoner av farger, men utviklingen gjorde også fremskritt fra et teknisk perspektiv. Så i 1975, ble den første trykkokeren i verden med kontrollenheten i håndtaket født: Silit Sicomatic® S. 10 år senere kom Sicomatic® L in i rampelyset med en ventil som ikke krevde noe vedlikehold, og noen år senere igjen kom Sicomatic® T som imponerte med sin enkelhet i bruk og elgante design. Dette var også den første til å bli produsert i det nye materialet Silargan®. Den siste toppmodellen Sicomatic® econtrol med avtagbart håndtak har vært på markedet siden 2010. Den har et innovativt enkeltgrep med skrukontroll integrert som har alle de viktige funksjonene som åpne eller lukke kjelen og innstillinger for koketrinnene kan komfortabelt styres raskt fra håndtaket.


Trykkoker den ideelle partner på kjøkkenet

En trykkoker i våre dager er ikke en relikvie fra en svunnen fortid. De opplever for tiden en renessanse - og det med sin rett, siden de er en ideell partner på kjøkkenet i den moderne verden vi lever i idag. Trykkoker betyr å være forsiktig med de viktige næringsstoffene og vitaminene. Det betyr også at du kan lage smakfulle måltider fra sunne ingredienser på kortest mulig tid samtidig som du sparer energi. På toppen av dette er alle trykkokerene "Made in Germany".


Silit Sicomatic 1927 modell
Silit Sicomatic 1953 modell
Silit Sicomatic 1965
Silit Sicomatic 1975

1927

Siko: Den første trykkoker for den private husholdning.

1953

Den første Sicomatic® med ventil i midten.

1965

Silit trykkoker ble fargerike and dekorative.

1975

Sicomatic®-S: Verdens første trykkoker med integrert håndtak med skrukontroll.


Silit Sicomatic 1985 modell
Silit Sicomatic 1995 modell
Silit Sicomatic 2009 modell
Silit Sicomatic nåtidens modell

1985

Sicomatic®-L: Den første trykkoker med vedlikeholdsfri ventil.

1995

Sicomatic®-E: Den første trykkoker som blir produsert i det nye materialet Silargan®.

2009

Sicomatic® t-plus: Den første trykkoker med tre forhåndsinnstilte kokenivåer.

I dag

Sicomatic® econtrol: Siste modell med tre forhåndsinnstilte kokenivåer for sakte koking og tidsbesparende rask koking.


Del dette på

Relaterte produkter

Kommentarer (0)