Rengjøring av stekepanne

Rengjøring av en Silit Durado stekepanne. smallsqr Silit flytende spesialrengjøringsmiddel på flaske. smallsqr Silit spesial rengjøringpulver på boks. smallsqr Skylling av grytelokk under springvann. smallsqr

Steking med en lykkelig slutt - enkel rengjøring

Takket være den ekstremt glatte overflaten er Silit panner spesielt lette å rengjøre. Vanligvis er alt som trengs en svamp, noe vaskemiddel og varmt vann. Bløt faste gjenstander med vann eller ta litt vann i pannen og kok opp. Deretter kan rester fjernes enkelt hvis man bruker en svamp, og hvis virkelig sitter kan man bruke den litt mer grove delen på svampen. For Silargan panner anbefales Silit vaskepulver eller Silit flytende vaskemiddel. Man tar litt vann i pannen og litt pulver eller flytende vaskemiddel og lar dette stå litt for å gi kjemikaliene tid til å virke mot stekerester i pannen, etter 20-30 min kan man helle ut vannet å skylle pannen for så å bruke vanlig oppvaskmiddel for en skikkelig vask med oppvaskbørste eller oppvasksvamp. Det er også mulig å helle litt vann og Silit vaskemiddel i pannen for så å koke opp vannet i pannen for virkelig sta stekerester, så la pannen kjøle seg noe ned før man skyller pannen og vasker den grundig. Silargan®-panner passer også perfekt til å ha i oppvaskmaskinen, men vær klar over at håndtaket kan bli iltt matt over tid. Dette har dog ingen praktisk betydning. Ikke bruk stålbørster eller stålull for rengjøring av Silargan panner. Dette vil lage riper i belegget og anbefales ikke! Det anbefales heller ikke å ha kaldt vann direkte i en varm panne, men bruk så varmt vann som overhodet mulig dersom skal vaske pannen når den er ganske varm.

Når det gjelder CeraProtect® og Silitan®-panner anbefaler vi å rengjøre dem forsiktig med hånden med en myk klut med vanlig vaskemiddel og varmt vann. Ikke bruk skuremidler, aggressive flytende rengjøringsmidler, slipemiddel eller grove overflater av svamper, dette kan skade belegget. For optimal vedlikehold, gni innsiden av pannen med en dråpe vegetabilsk olje av og til (ikke kaldpresset eller jomfruolje).

Tips

Silit flytende vaskemiddel er optimalt egnet for rengjøring av gryter, panner og glass keramisk matlagingssoner. Ha en liten mengde på overflaten og rengjør den med en fuktig svamp. Skyll deretter med vann og gni tørt.

Del dette på

Relaterte produkter

Kommentarer (0)