Riktig bruk av stekepanne

Silit stekepanne og Silit wokpanne sammen med ingredienser.

Teknikken er avgjørende

Mens kjøtt skal brunes herlig på utsiden å være saftig på innsiden, skal grønnsaker stekes i litt olje for en sprø overflate. Ved å bruke riktig teknikk for ulike matvarer sikrer man seg et perfekt måltid.

Steking

Steking av kjøtt stekes i fett som tåler varme på høy temperatur i kort tid. Fisk, grønnsaker, poteter og egg stekes til gylden farge på middels varme. Store mengder mat bør alltid stekes i ulike parti slik at det ikke blir mye vann i pannen.

Stuing

Stuing av grønnsaker med høyt vanninnhold slik som sopp og squash og også fisk kan stekes på middels varme, og kan så stå å putre i litt vann og buljong på lav temperatur.

Sautéing og wokking

Fin hakkede ingredienser stekes i fett som tåler høy varme på høye temperaturer i noen minutter til de er faste å tygge på. Hell i noe veske på slutten og stu maten en kort stund.

Koking og bløtlegging

Tilberedning av opphakkede grønnsaker, korn (ris), nudler (risnudler) og linser kokes i en liten mengde vann som maten kan absorbere.

Brasering

Brasering er en kombinasjon av å brune mat en kort periode i fett som tåler varme, for så å koke maten sakte i litt varm veske. Mat skal alltid småkoke i en panne, gryte eller wok med lokk.

Del dette på

Relaterte produkter

Kommentarer (0)