Pannekaker
3 dl hvetemel
3/4 ts salt
3/4 ts sukker
1/2 l melk
2 egg (til slutt)
Tilfør eggene i pannekakerøren etter 30 minutter. Du kan bruke en ristekopp/proteinshake før du har dem i røren. Man kan hvis ønskelig bruke 1-2 egg ekstra i røren og gjerne også la røren stå opptil en time totalt før man begynner stekingen.
For at ikke pannekakene skal sette seg fast i stekepannen bruk litt smør for hver nye pannekake. Ved bruk av Silit stekepanne med Silargan bør man være obs på å bruke riktig type smør/olje for å få et perfekt resultat.
Bruk gjerne en øse (f.eks. Silit Extraline øse) som du fordeler røren utover i pannen med. Ikke lag pannekakene for tykke, så posjoner røren nøye i et jevnt lag i pannen. Bruk middels varme, heller for lavt enn for høyt, og ved f.eks. bruk av en Silit Professional stekepanne (Silit Professional) må du være forsiktig med høyt nivå på varmen da disse pannene leder varmen ekstremt mye bedre enn billig panner. Kikk gjerne under pannekaken om den er ferdig eller om du må snu den. Stjernekokken.no har en god og billig stekespade du kan bruke - stekespade.
Det er mye godt man kan ha på pannekakene sine. Anbefaler sprøstekt bacon eller ditt favoritt syltetøy. Blåbær eller jordbær med litt sukker er også veldig godt. Du kan eventuelt gå for "American style" å bruke sirup. Mange liker en mer middagsvennlig type ved å fylle pannekakene med kylling, grønnsaker, sopp og brokkoli. Egentlig opp til fantasien hva man kan putte i pannekakene - lag din egen vri :)
Kos deg med gode pannekaker og bruk gjerne en stekepanne fra Silit. Stjernekokken.no leverer den stekepannen du ønsker til et hvert behov.