Kokekar produsert av det antibakterielle materialet Silargan er ikke bare perfekt til matlaging men egner seg også godt til oppbevaring og servering.
Mikroorganismer som bakterier kan ødelegge mat og forårsake sykdom hos mennesker. Silit’s bidrag til mer hygiene på kjøkkenet heter ”anti-bacteria” og er en videreutvikling av avanserte kokekar laget av high-tech keramiske materialer som Silargan og e30.
Små ioner av metall er permanent aktive på innsiden av kokekar fremstilt av high-tech keramikk. Dette motvirker og hindrer utvikling og vekst av uønskede bakterier som Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus og Salmonella Choleraeuis. Gryter og kjeler laget av Silargan og e30 er de første i verden som har den egenskap at de hemmer bakterievekst og har en antibakeriell virking.
Den antibakterielle effekten virker på en naturlig måte. Ionene av Edelmetall har kun effekt der det er ønskelig (antibakterielt) og påvirker ikke maten på noen måte. Produkter laget av Silargan og e30 er ikke bare førstevalget til helsebevisste og aktive mennesker men egner seg også godt for matlaging til mer sensitive forbrukere som små barn og personer med nedsatt immunforsvar.
Den antibakterielle virkningen hindrer bakterievekst både på overflaten og på innsiden av kokekar. Dette medfører at eventuelle bakteriekulturer ikke får formert seg, men dør ut. F. eks ved vask og rengjøring: om du vasker en kjele eller gryte i skittent oppvaskvann så blir ofte bakterier sittende igjen på overflaten, selv etter tørking. Er produktet laget av antibakterielle materialer så vil ikke bakteriene klare å formere seg men dø ut. Dermed kan du være trygg på at ved neste gangs bruk så vil ikke maten bli møtt av en allerede forurenset overflate.
Uavhengige tester utført av anerkjente forskningsinstitutter har påvist den antibakterielle effekten – at den ikke er giftig og at den i motsetning til ulike bakteriedrepende kjemiske substanser, virker på en naturlig måte.
Alle typer ovner, inkl. induksjon og...