Velg riktig stekepanne

Silit Vision 28 cm  stekepanne på kjøkkenet sammen med egg og stekespade.

Vi har en stekepanne til ethvert behov.

Når du skal velge en stekepanne er det avgjørende spørsmålet hvilken type mat du skal tilberede. For å oppnå perfekte stekeresultater trenger du to ulike stekepanner som er tilpasset hvert sitt spesielle behov. Som grunnleggende utstyr anbefaler vi en panne som tåler høye temperaturer og som gir god varmefordeling. Den vil være ideel for tilbereding og bruning av for eksempel biff, hamburgere eller stekte poteter. Den andre stekepannen bør være med slippbelegg og tilpasset skånsom steking på medium varme. Den vil passe bedre til delikat mat som fisk, egg, rører og grønnsaker. Generelt bør en god stekepanne ha følgende grunnleggende egenskaper:

  • Stekepannen må ha en viss vekt med velbalansert
    matrialtykkelse som gir god stabilitet og robusthet i hverdagsbruk.
  • Bunnen til stekepannen må ha en viss tykkelse som hindrer den i
    å bølge seg og samtidig sikrer en lang og jevn lagring av varmen.
  • En mørk stekeflate er ideelt fordi den absorberer varmen bedre noe som gir optimale stekeresultater.
  • Basen bør være svakt konkav i kald tilstand. Når matrialet blir varmt vil det utvide seg og ligge flatt mot kokesonen.
  • Stekepannen må være fri for helse- og miljøskadelige materialer som f.eks. PFOA.

Uansett hvilken stekepanne du velger så vil alle våre panner ha disse grunnleggende egenskapene. For steking med sterk varme anbefaler vi stekepanner i materialet Silargan (ultrahard keramisk legering med stål). For skånsom steking ved medium varme anbefaler vi en stekepanne med CeraProtect eller Silitan som er to spesialutviklede slippbelegg (non-stick belegg). Beleggene er garantert fritt for PFOA (perfluorinert oktansyre) som er en type teflon som ofte benyttes i stekepanner og kokekar for å unngå at maten hefter seg. Materialet Silargan er selvsagt også uten noen form for giftstoffer.

Stekepanner i Silargan - stålkeramikk

Kvalitet begynner med materialet. Silargan er en høyteknologisk keramisk legering som er selve symbolet på topp kvalitet og unikt på verdensbasis. Stekepanner i Silargan har en superhard og poreløs overflate som er kutt- og ripebestandig. Materialet er smaksnøytralt, nikkelfritt og antibakterielt og er et naturlig førstevalg for allergikere. En stekepanne i Silargan er meget robust og er ideel for steking ved høye temperaturer. En stekepanne i Silargan gir en jevn og stabil fordeling av varmen. Passer alle typer ovner, inkl. induksjon og gass. Stekepanner i Silargan leveres i størrelser fra 20 cm – 28 cm.

Stekepanner i rustfritt stål

En stekepanne i rustfritt stål er allsidig i bruk og passer utmerket til rask bruning og steking av ulike matretter. Spesielt godt egnet vil den være til steking og sautering av både fisk, kjøtt og grønnsaker. Matrialets beskaffenhet gjør at man har god temperaturkontroll og kan raskt regulere varmen til ønsket temperatur. En stekepanne i rustfritt stål er et godt valg når man ønsker en god kombinasjon av varmekontroll, vekt, holdbarhet og pris.

Stekepanner i støpt aluminium

Stekepanner i støpt aluminium leder varmen meget godt og blir raskt varme noe som både sparer tid og energi. Aluminium blir jevnt varmt over alle flatene og materialet egner seg godt som en allround stekepanne i den daglige matlagingen. Den relativt lette vekten gjør at stekepannen også er enkel å håndtere. Optimal varmefordeling med presis temperaturkontroll.

Del dette på

Relaterte produkter

Kommentarer (0)